доставка обедов по Киеве и области

услуги кейтеринговой компании Дом Обедов

 


 

 

 

 

Вечеринка на Halloween (31.10.14)

Якось на Хеловін

Католицький Хеловін (Halloween) почали святкувати в Україні не так давно, це більше данина західній моді. Вечір напередодні Дня усіх святих завжди був особливим для британців, ірландців та американців. Найбільше полюбляють це свято у Штатах, а в голівудських зірок навіть існують неоголошені змагання на найкращій хеловінський костюм.

Серед українців Хеловін святкують головним чином молодь, все більш популярним він стає і серед дітей. Зомбі, Спайдермени, Русалочки, Пірати – хто на що гаразд, аби лише вирізнитися з сірого натовпу, буденності, привернути до себе увагу і повеселитися. Вже більш як два тижні у вітринах модних ресторанів, клубів, магазинів можна побачити смішні чи жахливі пики, вирізані з гарбузів, штучне павутиння та намальованих кажанів і павуків.

Заміський ресторанний комплекс «Хуторець на околиці», що знаходиться на в’їзді у село Скибин, також святкує Хелувін і запрошує всіх приєднатися до вечірки. 31 жовтня вас чекають гарбузові світильники на столі, свічки, а для тих, хто прийде у костюмі, – безкоштовний коктейль «Кривава Мері»! Охочі повеселитися разом з дітками поласують солодким гарбузом, спеченим у справжній печі. Та що там гарбуз, гурманів очікують вареники, деруни, млинці, качка з яблуками, крученики, смажена риба, домашні ковбаси, шашлики, перепілочка гриль і ще багато усілякої смакоти, що порадує не лише своїм виглядом, а й ціною.

До речі, щось на кшталт Хеловіну існувало й у стародавніх слов'ян – Навій День (від старослов'янського «навь» – небіжчик), або Проводи, які святкувалися навесні. Так, на Поліссі, у цей день вважалося гріхом сумувати, адже померлі мають радіти, що їхні родичі про них пам'ятають, тому не можна було «псувати настрій» небіжчикам.

РЕЦЕПТИ НА ХЕЛОВІН ВІД «ХУТОРКА»

Гарбуз, печений з яблуками

Це смачний солодкий гарячий десерт, який буде до вподоби як діткам, так і дорослим. Блюдо надзвичайно корисне, до того ж і готується легко. Краще вибирати сорт мускатного гарбуза, або як його ще в народі називають «ананасний». Про лікувальні властивості гарбуза відомо здавна. Він добре впливає на судинну та нервову системи, є профілактикою гіпертонії, закрепів, стимулює роботу нирок, знижує холестерин, підвищує імунітет та потенцію! То ж їмо гарбуза й набираймось здоров’я і сил.

Інгредієнти: гарбуз, кислі яблука, родзинки, цукор, мед

Зрізуємо верхівку гарбуза – це буде кришечка та вичищаємо ложкою насіння. Заливаємо родзинки гарячою водою. Чистимо яблука від шкірки, ріжемо на шматочки (серединку з насінням викидаємо), засипаємо цукром. Наповнюємо гарбуз яблуками та родзинками, зверху заливаємо медом, накриваємо кришечкою та ставимо у гарячу піч або духовку. Через годину (можна визначити готовність страви вилкою) подавайте гарбуз на стіл!

Гарбузова каша

Інгредієнти: 300 г гарбуза, 220 г пшона, 220 мл молока, 2 яблука, 3 ст. л. цукру, по 50 г масла та родзинок, чверть ч. л. кориці

Видаліть насіння з гарбуза, наріжте його скибками 2 см завтовшки. Розріжте яблука навпіл, видаліть насіння, загорніть у фольгу. Запікайте гарбуз та яблука у духовці при температурі 160 °С 15 хвилин.

Пшоно промийте декілька разів, залийте окропом на 5 хвилин, злийте воду. Знову залийте крупу окропом у співвідношенні 1:2 і варіть 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

Наріжте гарбуз на шматки в 1 см і додайте разом з яблучним пюре і добре підігрітим молоком до пшоняної каші.

Варіть усе ще 10 хвилин, зніміть каструлю з вогню, додайте цукор, родзинки, корицю, масло. Укутайте каструлю на 10–15 хвилин, і страва готова!

<< Назад

Корзина
Товаров: 0
На сумму: 0
Перейти в корзину